Kom i balans med Worldwide Wellness

Worldwide Wellness Balance Your Body – kom i balans – din kropp behöver det.

Var rädd om dig och ditt barn

 

Som gravid och som nybliven mamma har intaget av Omega-3 en betydande roll. Omega-3 är nödvändigt för fostrets och den nyfödda bebisens utveckling av hjärnan och ögonen. Det är därför av största vikt att du när du är gravid eller ammar, får i dig tillräckligt med Omega-3 så att också din bebis mår bra.

När du är gravid och inte får i dig tillräckligt med Omega-3 ser fostret ändå till att få sitt, nämligen genom att ta av dina reserver. Det som händer då är att du får alldeles för låga nivåer av Omega-3, något man sett kan kopplas till förlossningsdepression. Har du en obalans mellan Omega-3 och Omega-6 kan också vanliga symptom som trötthet förvärras såväl under som efter graviditet.

För att undvika att du får i dig härsket Omega-3 är det viktigt att du väljer ett tillskott innehållande polyfenoler, vilket är den sammansättning som finns i naturligt fet fisk. Polyfenoler bidrar till att Omega-3 inte härsknar och helt ärligt, du vill inte äta rutten fisk.

Jag har själv blivit mamma flera gånger och jag vet hur orolig man kan känna sig såväl för sitt ofödda som för sitt nyfödda barn. Hör av dig till mig så berättar jag vilka produkter jag rekommenderar för att både du och ditt barn ska må bra.

Var rädd om dig och ditt barn!

Susanne Worldwide Wellness

 

PMS, mensvärk, Endometrios…

 

Många kvinnor lider varje månad av PMS, mensvärk och Endometrios. Kanske är du en av dem? Till dig vill jag säga att det inte alls behöver vara på det viset. Är du negativt påverkad av dessa faktorer kan det vara ett tecken på obalans mellan Omega-3 och Omega-6. Obalans som ofta ignoreras och istället ”behandlas” genom antiinflammatorisk och antidepressiv medicin. Jag skulle vilja be dig att istället hjälpa din kropp med naturliga produkter helt utan biverkningar.

Att vi idag har ett alldeles för lågt intag av Omega-3 och ett för högt intag av Omega-6 är ingen hemlighet. Det är heller ingen hemlighet att det är svårt öka intaget av Omega-3 enbart med hjälp av kosten. Men hjälp finns att få.

Genom att kombinera din kost med Omega-3 med polyfenoler når du balansen din kropp behöver och du kan drastiskt minska, eller rent av helt slippa, till exempel humörsvängningar och värmevallningar. Polyfenoler är viktiga av den anledningen att de bidrar till att Omega-3 inte härsknar med sämre effekt som följd. Ett dagligt tillskott av Omega-3 med polyfenoler hjälper dig också att reglera dina hormoner.

Du är värd att må bra varje dag!

Välkommen att kontakta mig så berättar jag mer för dig om produkter jag rekommenderar och varför.

Susanne Worldwide Wellness

Vem klappar ditt hjärta extra för? Vem behöver få ta del av information? ❤️

Min man tog balansoljan i 1,5 månad. Hans blodtryck gick ner från 145/95 till 123/77.

Läkaren informerade om att han måste träna och gå ner i vikt men han har en dålig höft och ont i en fot så blev ingen träning alls tyvärr. Gick upp tre kilo under denna period.

OMEGA-3 EPA & DHA BIDRAR TILL HJÄRTATS NORMALA FUNKTION

Susanne Worldwide Wellness

Vad kan vara orsak till astma och allergi?

Lider du av astma, pollenallergi eller annan allergi? Grunden till dessa tillstånd tros vara inflammation och ett bristande immunförsvar.

Anti-inflammatoriska Omega-3 EPA DHA kan minska allergiska besvär från näsa, ögon och luftrör.

Omega-3 kan minska inflammationer och stärka immunförsvaret och ger ofta mycket bra resultat på dessa besvär. Det är viktigt att tillföra en Omega-3 produkt som når ut på cellnivå så man balanserar ut Omega-6. Först då minimeras inflammation och kroppens alla processer kan fungera.

Äter du vildfångad fisk?

Om inte är lösningen att kombinera Omega-3 med polyfenoler, vilket är exakt den kombination som finns naturligt i fet fisk och i alger. Intag av Omega-3 med polyfenoler kan hjälpa kroppen att komma i balans så att hjärna, hjärta, immunförsvar, celler, muskler, skelett, hormoner kan fungera normalt.

‼️Ett dagsbehov av EPA/DHA ligger på 2-3 gram om dagen vilket motsvarar ca 2 kilo vildfångad fisk i veckan.

REKOMMENDERAT AV MYNDIGHETER

Forskarna rekommenderar en balans på 3:1 mellan de essentiella fettsyrorna Omega-6 och Omega-3. Otroligt nog så ligger många av de som tar Omega-3 tillskott i en balans på 7:1 i genomsnitt. För de som inte äter tillskott av Omega-3 är balansen kan balansen vara så dålig som 15:1

Susanne Worldwide Wellness

Vi vill alla att våra barn ska må bra.

Så klart. Barnen är det finaste vi har, det är vi säkert överens om. Våra barn vårdar vi ömt, klär dem efter väder, baddar deras pannor när de är sjuka och serverar dem all näringsriktig mat vi förmår. Du känner kanske igen dig?

Men hur vet vi att maten vi ger våra barn ger tillräckligt av allt som är nödvändigt? Det är inte helt enkelt i en tid där maten färdas många mil över jordklotet, där bekämpningsmedel är mer regel än undantag och där den svåra miljöförstöringen ger negativa konsekvenser för näringen i vår mat.

Att ha balans i kroppen är viktigt, och just balansen vill jag slå ett extra slag för. Balansen jag pratar om är nivåerna av de livsnödvändiga fettsyrorna Omega-3 och Omega-6. En obalans mellan Omega-3 och Omega-6 ökar mängden inflammationer i våra kroppar och bidrar ofta till problematik som sömn-, koncentrations- och inlärningssvårigheter samt ett sämre immunförsvar. Även risk för allergier och nedstämdhet ökar vid en obalans.

Den kost vi äter idag innehåller inte sällan så mycket som upp till 20 gånger mer Omega-6 än Omega-3. Med andra ord behöver vi kraftigt sänka intaget av Omega-6 samtidigt som vi lika kraftigt behöver öka intaget av Omega-3. Att lägga om kosten är bra, dock är det svårt att nå en balans genom att enbart ändra sitt kostintag.

Fet fisk är en mycket bra källa till Omega-3. Problemet är att få i sig tillräckligt mycket fisk.

Så hur ska man göra då?

Lösningen är att kombinera den säkert redan näringsriktiga och varierade kost du serverar ditt barn med Omega-3 innehållande polyfenoler, vilket är den sammansättning som finns i naturligt fet fisk.

Just polyfenoler är viktigt av den anledningen att de bidrar till att Omega-3 inte härsknar, vilket i sin tur ger en sämre effekt och också kan öka både inflammation och oxidativ stress.

Den enkla ekvationen Omega-3 + polyfenoler = resultat.

Svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

Kontakta mig så berättar jag mer om produkter jag rekommenderar.

Susanne Worldwide Wellness

Har du migrän?

Brist av Omega-3 fettsyror kan vara en bidragande faktor vid uppkomst av migrän. Smärtan vid migrän tros orsakas av inflammation i hjärnans blodkärl och hinnor. Samspelet i nervsystemet fungerar inte normalt och felprogrammerade celler skickar ut smärtsignaler.

Extra tillskott av Omega-3 EPA DHA har visat på positiva resultat där migränen blivit bättre eller tom försvunnit. Effekten har då oftast skett efter 3-4 månader.

Omega-3 (EPA och DHA) minimerar inflammation och är nödvändigt för normalt fungerande celler och normal hjärnfunktion. Dessutom blockerar Omega-3 märtsignaler i nervsystemet.

Obs! Undvik traditionellt Omega3 som härsknar, det ökar inflammation och oxidativ stress, och ger inte önskad effekt. Omega3+polyfenoler är viktigt.

För mer information om produkt jag rekommenderar kontakta mig.

Susanne Worldwide Wellness

Samarbetspartners

Jag är alltid intresserad av nya spännande samarbetspartners. Vill du också bli samarbetspartner med Worldwide Wellness?
Hör av dig till mig så tar vi ett möte!